×
The Courtyard House
Landed Residence / 1200 sqm / 2017
Read More

The Courtyard House is a spatial translation of the lifestyles of its owners—a couple who prizes mental, physical and spiritual wellness and education.

The façade was kept monolithic and unassuming to maintain an air of privacy and solitude: three walls slathered in a muted tone are subtly staggered to create a concealed entrance. A palette of natural elements gives the meditative zones a tranquil character, while interstitial spaces in between bring cross-ventilation and natural illumination into the home and support wellness activities. An installation constructed in a grid structure from stacked lumber encourages the continuous discovery of new spaces, provides a seamless transition between indoors and outdoors and results in an ephemeral interplay of light and shadow that inspires contemplation.