/Hello

Seafront Family Office

The Seafront Family Office is a 1,000 square meter private office that occupies the entire top floor of a 35-storey Grade A building in Wan Chai, Hong Kong. The office is curated and designed for a variety of purposes that both satisfy the first generation leaders and the new incoming generation that will continue to drive the business forward. The layout is designed strategically to accommodate uses ranging from investor visits and new venture incubations to board meetings and family conferences, by means of various sized residential styled lounges and rooms.

While programmatic boundaries were set clearly, the office was designed to also have free flowing, fluid spaces that allowed overlapping programs, and adaptable workspaces to encourage different work modes and atmospheres.

Seafront Family Office’s interiors are complemented with furniture pieces by Brewin Design Office and art and antiquities from the owners’ personal art collection.

The Green Apartment

The Green Apartment is a 3,500 sqft residence within a low density set of apartments. Extensive renovation was done to the 4 bedroom apartment, incorporating several important improvements to the space, drawing inspiration from the lush exterior gardens which the common areas face. A dramatic entry was created in response to the landscape; an onyx marble-cladded entry gallery becomes the main feature where solid onyx marble pillars create a screen between the gallery and the main common areas.

An existing sunken reflective pool on the balcony was leveled and floorboards changed, matching thicknesses and colour of the internal common spaces to result in an expansive patio that accentuates and blends seamlessly with the rest of the living and dining spaces, creating over 1,000 sqft of common area. A loftier and more voluminous feel was created in the living and dining rooms by raising the overall ceiling height to 3.7m. The floor plan was reconfigured to free up more walls in bedrooms, offering more efficiency and privacy to bathrooms.

Tying the interiors together were carefully curated and custom designed furniture pieces, unquestionably meeting the client’s brief for a home that is exquisite in material, detailing and furnishing.

Yoga Shophouse

The Yoga Shophouse is a 1,750 sqft 2-storey conservation row-house located on a quiet street just off a popular F&B district. The programmatic brief was for a complete overhaul of the space, which was in its original condition, into a calm and peaceful pied-a-terre with ample space for a yoga studio, and to allow the owners to host guests of up to 12 pax on the ground floor.

Weaving the Client’s brief into the existing house configuration, the open-air atrium was enclosed to claim more interior space, and to allow natural light from the air well to illuminate the interior spaces. We covered the open-air atrium with a large sheet of glass, designing details for a skylight that enabled the hiding of window mullions and structural frames, leaving a 2.5m x 2.5m clean and pure opening with a view of the sky. Originally a 4 bedroom residence, we opened up the space to a 1 bedroom with an expansive yoga studio that occupies the mezzanine, overlooking the double-height living room and atrium.

The rest of the house was designed clean and unembellished to allow the qualities of the space and materials to speak for themselves, carefully balancing fragments of the existing condition of the house with new walls and ceilings.