Brewin Design Office was commissioned to design the full interiors of a hotel in Kyoto, alongside building architecture designed by world-acclaimed Kengo Kuma and Associates. The luxurious four-storey hotel is due to open mid-2025 and will comprise 92 rooms with 6 room types, including 1 presidential suite, as well as 3 restaurant concepts and the hotel’s signature Spa.

The interior architecture of the hotel reflects the art and history of Kyoto, through the use of traditional details, and integration of locally crafted art to create an immersive and active experience for its guests. Through a procession of sculpted views and the contrast of more intimate spaces to surprising larger vistas, the guests are brought through layers of space, all of which echo the importance of composition, balance, and harmony that can be seen heavily in the city’s arts and architecture.

The designs are inspired by traditional interior and architectural details in Kyoto which respond beautifully to the seasons while developing through time to have a consistent and unique identity. It is crafted, sensitive to time, seasons, scale, and tradition, helping the hotel’s brand to bring full immersion value to its guests.

Sitting at the rooftop of the newly built Capella Hanoi, the entire floor plate of The Hudson Rooms occupies 1,200 sqm and seats 120 people.

Inspired by the aesthetics of 1920’s New York and the renaissance of travel, the restaurant is designed to transpose a golden era into contemporary indulgence, and captures the iconic energy and beautiful spirit of that era. Curved ceiling profiles are inspired by New York’s Grand Central Terminal, and joinery details, fixed and loose furniture pieces have all been inspired by Art Deco motifs, specifically of the later period from the likes of Jean Michel Frank.

A private back room has been dedicated to whisky and cigar appreciation.

 

Comprising a bar, all-day dining restaurant, spa and gym, the Conrad’s expansive pool lounge adjoins the 25m lap-pool on the roof of a four storey podium. The palette is deliberately minimal – handsome teak and white oak timbers are contrasted against frosted mirror panes to create a warm yet sleek and contemporary setting for the lounge’s varied activities.

Building on the late Jaya Ibrahim’s original designs, Brewin Design Office’s new plans for the guest rooms and suites of the Capella Hotel bring a fresh, understated luxury to the rooms by focusing on quality craftsmanship, whilst preserving the existing interior architecture. Quiet hues and a palette of natural textures – such as rich woodgrains and hammered timber, brushed bronze and intricate carpet weavings, alongside a contemporary collection of custom-designed furniture, lighting, and fixtures – visually connect each guest room with the seascape and breathtaking colours of the resort’s verdant setting.

Located on its top floor, the Conrad Centennial’s Executive Lounge required a balance between a contemporary and luxurious design, and a careful choice of colours and materials that echo the iconic burgundy and granite finishings in the hotel’s other spaces. The restrained design is reflected in an array of artworks and accessories that channel a light Asian mood, with each space warmly furnished like a private residence, the better to evoke in patrons a comforting memory of being at home.

Brewin Design Office transformed an ineffective hotel souvenir store into a multi-purpose kitchen and dining room that easily sits 36. The new hybrid space is designed to both catch spill-over from the resort’s restaurant, and operate as a private dining or function room where seasonal menus are prepared on-site. The contemporary moodboard of white marble mosaic tiles, deep green marbles, bronze trims, and grey timber subtly reference the influences of Sentosa’s colonial architecture while adding a warm, intimate vibe.

Brewin Design Office brought an artful modern approach to the traditional Balinese-style hotel with a design that integrates the island’s natural contours with modern streamlined design elements drawn from the textures of classic Balinese furniture, such as leather, wood and timber. The resort’s silhouette, in particular, follows the sinuous curve of the Wos River, to capture perfectly the idyllic panorama of terraced padi fields, greenery and water from both rooms and public spaces.