The Green Apartment is a 350 sqm four-bedroom residence within a low density block. The floor plan was reconfigured to free up more walls in the bedrooms whilst offering more efficient use of space in the bathrooms. The extensive renovations – paired with rare sourced and customised furniture, and a rich green palette – were inspired by the lush exterior gardens. In the dramatic entry, a gallery of solid onyx marble pillars creates a screen between the foyer and the main common areas. The existing sunken reflective pool on the balcony was leveled and new floorboards installed. This new expansive patio, along with the living and dining spaces, created over 100 sqm of common area – the lofty, voluminous mood accented by lifting the ceiling height.

The Yoga Shophouse is a 175 sqm 2-storey conservation row-house located on a quiet street just off a popular F&B district. The programmatic brief was for a complete overhaul of the space, which was in its original condition, into a calm and peaceful pied-a-terre with ample space for a yoga studio, and to allow the owners to host guests of up to 12 pax on the ground floor.

Weaving the Client’s brief into the existing house configuration, the open-air atrium was enclosed to claim more interior space, and to allow natural light from the air well to illuminate the interior spaces. We covered the open-air atrium with a large sheet of glass, designing details for a skylight that enabled the hiding of window mullions and structural frames, leaving a 2.5m x 2.5m clean and pure opening with a view of the sky. Originally a 4 bedroom residence, we opened up the space to a 1 bedroom with an expansive yoga studio that occupies the mezzanine, overlooking the double-height living room and atrium.

The rest of the house was designed clean and unembellished to allow the qualities of the space and materials to speak for themselves, carefully balancing fragments of the existing condition of the house with new walls and ceilings.

Based on the ideal of a “home in a garden”, British architect Thomas Heatherwick’s Eden apartments in Singapore’s prestigious Ardmore neighbourhood connect city-dwellers with nature. Each of the 20 apartments occupies a single floor, and comprises four ensuite-bedrooms and five balconies within 300 sqm of livable space. The developer-client briefed Brewin to design a one-of-a-kind apartment that complemented Heatherwick Studio’s daring vision. Dressed in bespoke and curated furniture, Brewin’s design accentuates the blurred line between the lush leafy foliage of the exterior with the light-filled interior.

Press:

EdgeProp – Robert Cheng’s garden home concept for Swire Properties’ EDEN

Elle Decor – Brewin Design Office adopts an organic approach for this apartment in a residential Thomas Heatherwick tower in Singapore

Architectural Digest – Organic design elements for apartment in a Thomas Heatherwick building in Singapore

Two factors were key to the design of this apartment: the family of three’s growing art collection, and the need for space that could accommodate future generations. The cornerstone of the design is the entry corridor. Lined with pieces of art, it is a dynamic, evolving space that transcends the banality of a typical room connector by becoming the spine of the apartment connecting common and private spaces. A sequence of portals and wall niches frame and connect rooms to the artwork in the corridor, giving visitors the subtle impression that they are moving through an art gallery.

This fourth-floor apartment – located within a 1960s residential block along Repulse Bay Road, on the north side of Hong Kong – takes full advantage of its cliffside perch and unobstructed views of the sea and the mountains. The original four bedrooms were reconfigured into an open-planned one-and-a-half bedroom residence. Bracketed by thick walls, a series of spaces opens out along a long circular passage, each with a distinctive character, whether a bench, or even narrow slits that double as connecting passage ways to other parts of the apartment. Unusually, all the joinery work was built in France and Australia, and then seamlessly assembled on-site.

The works of Donald Judd – the pioneering American artist known for his utilitarian ideas on art and the environment – inspired the interior design of this penthouse. Strong and clear structural insertions accentuated the architectural simplicity and abundant natural light of the space, the better to showcase the owner’s art collection. The heart of the apartment is the living room whose furniture offers varied seating arrangements. A built-in feature wall – an homage to Judd’s principle of progression – is carved from travertine slabs laid on metal sheets that are supported by vertical wood structures to create a storage system of sculpted lattice cubes.

This 300 Sqm 4 bedroom apartment is 1 of 17 different layout typologies in a 49 unit condominium designed by Jean Nouvel in Singapore. The layout of all of the units follow a strict order of a 4 meter grid, with 2 units making up one floor’s 16 x 16 meter footprint.

The floors and bay windows of the entire living, dining and entry foyer of the apartment has been clad in an un-polished silver quartz marble. Though sealed, the finished quality of the stone has a lightly roughened texture and a blue grey tonality. The walls and ceiling are clad with an off white stucco plaster that reflects with a natural light with a silvery hue. This calming cool blue tone to the public areas is contrasted against a set of warmer tones made up of white oak and walnut timbers in the bedrooms.

This extraordinary penthouse takes up the entire top floor of the Robert Stern-designed Morgan Residence in Hong Kong’s Conduit Road. Offering views of all four compass points including the vertical rock wall of Victoria Peak, the apartment’s centrepiece is a 25m-long living room lined with solid white oak fins that frame the south view towards the city and the sea, whilst helping to block neighbouring buildings. Brewin conceived a palette of cream, pale blue and green hues to reference the mountainous landscape, and designed bespoke furniture pieces to dress the interiors with understated luxury.

Brewin Design Office’s interior design for this four-bedroom apartment is a subtle contrast between an oriental and modern aesthetic, and UNStudio’s contemporary architecture of the condominium. Classic Asian elements were interpreted with a contemporary touch – each space conceived as a sleekly modern, yet timeless, ensemble of antiques, avant-garde pieces and bespoke furniture.

The low fourth-floor perspective of this four-bedroom apartment offers a unique combination of views of the busiest city-centre junction in Singapore, and an eye-level panorama of Angsana tree canopies from all three sides of the double-volumed living room. Appropriately, the colours and textures of this beguiling exterior landscape inspired the interior palette of natural tones and finishes.

Extensive renovations transformed a traditional closed-off three-storey semi-detached house into a loft-styled home that breathes with light and space. Walls were demolished and spaces around the stair core were reconfigured so that all three floors and an open attic are visually connected through internal voids. A Brutalist aesthetic is accentuated by concrete structural beams and columns, whilst a floor-to-ceiling folding metal mesh screen lining the front and back of the house creates ‘windows’ in the façade for both air circulation and privacy as required.

Designed to complement the mental, physical and spiritual wellbeing of the client, this good-class bungalow’s monolithic façade creates an air of privacy and solitude. A concealed entrance comprised of three staggered travertine walls opens into a cocoon-like residence lined with natural elements including timber trellises, and an elevated glass bridge that hovers over a square black-tiled pool. The large central courtyard spills natural light and cross ventilation into the home, whilst a grid-like stacked lumbar installation seamlessly connects the home’s indoor and outdoor areas.

Split over two levels, the Barn House features an expansive floor area, though its volume is deliberately camouflaged by a segregation of the house into four undulating blocks capped by pitched roofs. Two courtyards flank opposite corners of the house – one is a monolithic spiral driveway that opens to the street, whilst the second at the rear forms a private retreat. The exterior walls are clad with solid Japanese cedar timber which over the years will achieve a beautiful patina whose gradation tracks the path of the sun.

Brewin designed the Winged House as a single-family dwelling for a retiring couple. The house comprises three blocks – a master suite, a guest wing and an entertainment wing – that are terraced into a gentle slope. A large section of the entertainment wing is tucked into the slope which allows its interior space more seclusion whilst giving the house the illusion of a lower profile.