×
Keraton Residence
Keraton Residence
3 Bedroom Apartment / 420 sqm / 2017
Read More

The Keraton Residence is an apartment designed for a young family of three with an avid passion for collecting art: essential in the designed outcome was a space in which they could display their growing art collection, as well as ample room to expand their future generations into.

The entry corridor was designed to be a space that houses the owner’s artwork – the corridor transforms from a mere connector between rooms into a dynamic and evolving space in the home, eliminating the inefficiency and banality of the typical corridor. This became the main spine of the apartment that bridges common and private spaces, imbuing the living environment with an artistic flavor that is characteristic of the homeowners. A series of door portals and wall niches that connect rooms to the artwork corridor become the main language of the design: the contents of each room are framed by these portals, almost rendering them part of the artwork gallery.