The Morgan Penthouse
The Morgan Penthouse
6 Bedroom Apartment / 700 sqm / 2017

This 700 Sqm penthouse is the top floor of the Morgan Residence on Conduit Road, a condominium completed by Robert Stern in 2017, in Hong Kong. The penthouse takes up the entire footprint of the building with primary views of the public and private quarters facing North and South, and smaller exterior balconies on each of the short ends of the penthouse facing East and West.

In the 25 meter long living room, a necklace of solid white oak fins create an inner lining around the room, breaking apart to frame the southern view towards the city and the ocean. These fins assist to block away neighbouring buildings, an aspect of mid-levels Hong Kong which is unavoidable. Stretching across the entire length of the Northern edge of the penthouse is a balcony as large as the interior living and dining spaces put together. The 200 Sqm balcony has a rare unobstructed view of the vertical rock wall of Victoria Peak Mountain.

A complete series of bespoke, one-of-a-kind furniture pieces punctuate the space with an understated luxury, while a palette of cream, pale blue and green hues reference the mountainous landscape and the tinted windows of the neighborhood’s 1980’s-style buildings