×
Yoga Shophouse
Yoga Shophouse
Conservation Shophouse / 175 sqm / 2020
Read More

The Yoga Shophouse is a 1,750 sqft 2-storey conservation row-house located on a quiet street just off a popular F&B district. The programmatic brief was for a complete overhaul of the space, which was in its original condition, into a calm and peaceful pied-a-terre with ample space for a yoga studio, and to allow the owners to host guests of up to 12 pax on the ground floor.

Weaving the Client’s brief into the existing house configuration, the open-air atrium was enclosed to claim more interior space, and to allow natural light from the air well to illuminate the interior spaces. We covered the open-air atrium with a large sheet of glass, designing details for a skylight that enabled the hiding of window mullions and structural frames, leaving a 2.5m x 2.5m clean and pure opening with a view of the sky. Originally a 4 bedroom residence, we opened up the space to a 1 bedroom with an expansive yoga studio that occupies the mezzanine, overlooking the double-height living room and atrium.

The rest of the house was designed clean and unembellished to allow the qualities of the space and materials to speak for themselves, carefully balancing fragments of the existing condition of the house with new walls and ceilings.